31/5/09

II GALO CUP

Este sábado pola tarde dous equipos alevíns da Escola se desprazaron a Vila de Cruces para xogar a fase final da Galo Cup, clasificados os dous como primeiros de grupo. O equipo A xogaba os cuartos de final contra o Unión de Rianxo e despois dun inicio preocupante (0-2 en contra) conseguiron remontar e clasificarse brillantemente para as semis por 5-2.Un hat trick de Erik e moito traballo facilitaron a nosa victoria. O equipo B xogaba co vello coñecido Sp Estrada. Victoria cómoda por 3-0 e a semifinais contra o Arzúa. Nas semis a EFL B conseguiu unha nova victoria por 4-1, despois de empezar perdendo. Pero o partidazo do torneo chegou na segunda semifinal: Cruces-EFL A. 0-0 foi o resultado final do partido, pero non porque non houbera ocasións, pero unhas veces a falta de definición e outras o gran traballo de ambos porteiros, fixeron que o marcador non se estrease. A primeira parte foi totalmente do Cruces con un par de boas ocasións, pero na segunda parte o partido se igualou. Na derradeira xogada do partido, Rubén regateou a todo o noso equipo e plantouse so diante de San Guille, que abortou, no derradeiro instante o gol que lles daría o pase á final. Despois a lotería dos penaltis. Acertaron os nosos: Erik, Manu e o defnitivo Martín, e San Guille parou o segundo deles. Clasificados para a final os dous equipos da Escola. Un exitazo para os nosos alevíns. Na final, algo descafeinada polo cansancio dos xogadores do equipo A, impúxose o Equipo B por 7-1 con 5 goles de Alberto (axudado polos seus compañeiros) que lle permitiron ser o máximo goleador do torneo con 11.

Ao final trofeo de campeón, de subcampeón e máximo goleador. O premio ao equipo menos goleado foi para a SD Cruces e o de mellor xogador do torneo para Rubén, premio xusto para un gran xogador.

Señalar finalmente, que no torneo, ben organizado pola SD Cruces, puidose ver un fútbol de alto nivel, onde os nosos foron capaces de aunar calidade e traballo, para lograr a victoria.