6/4/09

CAMPEOOOONS, CAMPEOOOONS, OEOEOE.

Mañá magnífica de domingo para a Escola. Empezaba cun trunfo para o Alevín C perante o Bandeira, nun encontro moi disputado, pero onde os nosos souberon sobrepoñerse as baixas de Manu e Iván para gañar por 5 a 2. O encontro que estaba programado para as 10.30 empezou unha hora máis tarde por erro da Federación o que provocou retraso no partido do Alevín A e restou algo de afluencia de público ao coincidir coa saída de Fernando Alonso.
Ás 12.00 en punto comenzou o partido do B contra o Silleda B. Un encontro sen historia onde os nosos foron os dominadores do xogo e o resultado (9-1). Destacar o golazo de falta de Dani Seijas. E ás 12.30 chegou o momento máis esperado da mañá. O partido que decidía unha liga. Enfronte do noso Alevín A estaba o Silleda, un equipo con bos xogadores e unha gran fortaleza física. As gradas ateigadas de xente para ver o espectáculo que o noso alevín nos ía dar. Os xogadores dos outros equipos atentísimos ao partido (ainda que o B ainda estaba xogando o seu), esperando esa victoria que nos dera o título de liga, o acceso á Champions e, sobre todo, á celebración, á festa.
Comenzamos dominando o xogo, coma todo o ano, con moitas e claras ocasións que non puidemos materializar. 5 claras nos primeiros 4 minutos, pero foi o Silleda o que inaugurou o marcador. 0-1 nunha contra que poñia a todos nerviosos. Menos a Willy, que bo coñecedor do seu equipo non se cansaba de repetir que xogando ben o gol sempre chega. E así foi. Gran pase de Brais a Manu que volea de primeira, un nada fácil balón, para conseguir o empate. Roubo de balón de Martín no medio campo, un paso, e PUM, para dentro. Golazo por toda a escadra que limpa as telarañas antes de entrar. 2-1 e todo no seu sitio. Ao descanso 3-1, que aínda deixaba un partido aberto para a segunda parte. Chegan os cambios. Iago na portería e Alex e Andrea na dianteira e o equipo para nada baixa o seu nivel. Seguimos mantendo a posesión do balón, que é a mellor forma de atacar e, sobre todo, de defender. Van caendo os goles, para rematar cun quizais curto 7-1 que desataba a alegría de toda a familia da Escola. Todos esperando como se dunha saída de atletismo estiveramos a falar. Preparados, listos, PI,PI, PI. Os rapaces dos tres equipos no centro do campo celebrando un sufrido título, que non se decidiu ata a derradeira xornada, gracias a un gran Cruces que nos tivo contra as cordas. Despois todo un clásico da categoría alevín: fonte, baño dos adestradores e comida. E todo esto nun gran ambiente, onde o público animou constantemente e ata Franchi foi a misa para rezar pola nosa victoria.