11/4/09

ENORMES ALEVÍNS

Enormes, fantásticos, excepcionais. Non hai outros calificativos que poidan definir o comportamento deportivo e humano dos nosos xogadores nos torneos de Vilagarcía, Alondras e Ourense (benxamíns). Vou tentar facer un breve resumo. No torneo da Arousa Cup, levabamos dous equipos, con dous obxectivos ben diferenciados: un forte equipo A que aspiraba a colarse entre os mellores e un equipo B que ía para disfrutar do fútbol e do ambiente de festa que se pode vivir nestes eventos. O B fixo unha meritoria actuación loitando como leóns en tódolos partidos, ainda que os rivais eran moi fortes. Ainda por riba tiveron as peores condicións metereolóxicas do torneo.

O EFL A estivo enorme nestes tres días. O xoves vencemos ao Ourense (0-3) e a o Xuventude de Oroso (2-0). O venres victoria sobre o Ribadumia (2-0) e contra o Vilagarcía (0-5). Mala sorte nos cuartos de final, xa que sendo superiores non puidemos gañar (0-0), quedando eliminados do torneo nos fatídicos penaltis e sen encaixar un só gol.
E chegou o sábado. A viaxe pásanos factura e Dani Gómez non pode asistir, por enfermedade. Unha baixa moi sensible despois do visto en Vilagarcía. Entra Leo no seu lugar e así somos doce xogadores e dous amigos (Guillermo e Santorum) os que afrontamos o torneo do Morrazo. O grupo dificilísimo. Primeiro sucumbiu o Racing de Ferrol (4-0) e para rematar a mañá victoria sobre o Bahía (2-0). No primeiro partido da tarde acabouse a imbatibilidade do noso equipo. Victoria por 4-1 fronte ao Val Miñor e clasificados de primeiros de grupo, evitando así ao Celta. Nos cuartos de final victoria agónica fronte a un "mal educado" A Seca (1-0 de falta faltando 2 minutos) e a semis a pelexar co coco da competición: o Sporting de Xixón. Con só 10 minutos de descanso afrontamos unha semifinal na que partiamos de víctimas, pero que afrontamos con valentía e na que decidimos quitarlle o balón ao Xixón e telo nós. Non puido ser e o seu empuxe pechábanos na nosa área. Ainda así mantivemos a fé e sistema de dous puntas. Un golazo de Martín pola escadra nos poñía por diante, pero en menos de un minuto xa acadaron o empate. Xa na segunda parte e xusto despois de lesionarse Xabi Rei nun rechace fixeron o 2-1. Pensabamos que era o final, pero nun arranque de coraxe, Martín recorreu todo o campo pegado a banda dereita, xogou con Brais que recortou e orientou o balón perfectamente para finalizar, pero pasoulle a Alberto que estaba en mellor posición, para que este recortara e disparara a porta con rosca un balón que se colou pola escadra. Empate a 2 a falta de 45 segundos e outra vez aos penaltis. Outra vez eliminados sen perder ningún partido.

Como resumo final. Impresionante actuación con 10 partidos xogados, 8 gañados e 2 empatados ante grandes rivais. So 3 goles encaixados en 10 partidos alevíns. Increíble. Tres trofeos en Alondras: 3º clasificado (por diante do Celta, Racing, Ponte Ourense,...), Mellor Porteiro (Xosé Ramón) e un que nós sempre valoramos moito: o da Deportividade. Resulta significativo que nesta fin de semana gañáramos o trofeo da Deportividade nos dous torneos no que se podía gañar: os benxamíns en Ourense e os alevíns en Cangas.

Noraboa a todos no deportivo e no personal. A seguir así rapaces.